Valse start voor tafeltennissers Klimaatgroep Stars

De Fransman Clement Chobeau won beide enkelpartijen
De Fransman Clement Chobeau won beide enkelpartijen © Henk Elderman/RTV Noord
Klimaatgroep Stars uit Middelstum is de najaarscompetitie van de Eredivisie begonnen met een nederlaag. Op de eigen vloer verloren de tafeltennissers met 5-2 van TOGB. De tegenstander is een van de concurrenten voor een plaats in de play-offs.
De zesde partij was cruciaal. Colin Rengers had alle kans om de stand in de wedstrijd gelijk te trekken naar 3-3. Hij kwam 2-0 in games voor tegen de Fransman Lois Reuseau, maar die kwam sterk terug tot 2-2. In de beslissende vijfde game verspeelde Rengers een voorsprong van 8-4 door zeven punten op rij te verliezen. Het dubbelspel met Rengers en Clement Chobeau achter de tafel werd vervolgens ook verloren.

Nog afwezig

Chobeau luisterde zijn debuut voor het team van coach Jan Tammenga wel op met twee vrij eenvoudige overwinningen in zijn enkelpartijen. De andere aanwinst, Roel Bogie, was vanwege andere verplichtingen niet aanwezig in Middelstum. De Zweed Casper Strindberg kwam ook niet in actie: hij heeft een heupblessure.
Daardoor moest er een beroep gedaan worden op de Chinese Shuohan Men. In haar partij tegen Milo de Boer pakte ze nog een game. Tegen Segun Toriola, zevenvoudig deelnemer aan de Olympische Spelen, was de drievoudig Nederlands kampioene kansloos.

Missie geslaagd

De eredivisionist speelt de thuiswedstrijden sinds dit seizoen op zondagmiddag in plaats van zaterdag. De hoop is om zo meer toeschouwers te trekken. Dat lukte behoorlijk.