Lopend Vuur: We zijn toe aan nieuwe verkiezingen

Zetels in de tweede kamer blauwe stoelen in de plenaire zaal
Zetels in de tweede kamer blauwe stoelen in de plenaire zaal © ANP
De populariteit van het vierde kabinet Rutte is vlak voor Prinsjesdag gedaald naar een dieptepunt. Uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel blijkt dat het kabinet een 3.3 als rapportcijfer krijgt.
Het is niet eerder voorgekomen dat een kabinet onder Rutte zo slecht beoordeeld wordt. Uit het onderzoek blijkt dat de verschillende crises en de problemen om die op te lossen daar de oorzaak van zijn. Het EenVandaag Opiniepanel vroeg het aan ruim 30.000 leden van het panel.
Niet alleen de achterban van de oppositiepartijen wil dan ook nieuwe verkiezingen; ook veel kiezers van de coalitiepartijen (VVD, D66, CDA en CU) willen liever nieuwe verkiezingen.

Slechts één keer lager

Nog wat cijfers: 15 procent van de panelleden heeft nog vertrouwen in dit kabinet. Sinds EenVandaag begon met peilen (2007) is dat slechts één keer lager geweest, op Prinsjesdag 2013, na miljardenbezuinigingen in de financiële crisis van toen.
Weinig vertrouwen dus nog in het kabinet, dat nog maar kort aan de macht is. Hoe denkt Groningen hierover? Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Opknapbeurt Grote Markt

'Goed dat de Grote Markt in Stad een opknapbeurt krijgt', luidde ons Lopend Vuur van vorige week vrijdag. De meningen waren daarover behoorlijk verdeeld en de 4705 stemmers stemden dan ook fifty-fifty.