112-nieuws maandag 19 september: Kelder in Stad volgelopen met water · Lekkage en kortsluiting bij woning in Stad

De auto heeft schade opgelopen door het ongeval
De auto heeft schade opgelopen door het ongeval © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

19.33: Auto in de sloot bij Leens

Aan de Dijkstilterweg bij Leens is een auto in een sloot terechtgekomen. Het is niet bekend of er slachtoffers gevallen zijn. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

19.00: Vuurwerkbom onder politiewagen gegooid in Appingedam

In het centrum van Appingedam is afgelopen zaterdagnacht een stuk vuurwerk onder een politiewagen gegooid. De politie spreekt van een 'enorme knal/explosie' toen het vuurwerk afging. Door de knal hebben twee agenten mogelijk gehoorschade opgelopen. De auto heeft ook schade opgelopen. De agenten waren ter plaatse naar aanleiding van een opstootje tussen jongeren. Het is niet bekend of dit incident en de vuurwerkbom gerelateerd zijn.

12.15: Lekkage en kortsluiting bij woning in Stad

Maandagmiddag is de brandweer met drie wagens uitgerukt naar het Gedempte Zuiderdiep in Groningen na een brandmelding. Aangekomen bleek het te gaan om een kortsluiting waarbij rook vrijkwam. De kortsluiting werd veroorzaakt door een lekkage op de tweede etage. Het probleem is verholpen en de brandweer is inmiddels weer vertrokken.
© Patrick Wind / 112 Groningen

11.25: Aanrijding tussen vrachtwagen en auto in Stad

Op de Cort van de Lindenlaan in Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een vrachtwagen. De schade aan beide voertuigen is fors. De weg is tijdelijk afgesloten door de politie.
Botsing tussen een auto en vrachtwagen op de Cort van de Lindenlaan
Botsing tussen een auto en vrachtwagen op de Cort van de Lindenlaan © Patrick Wind / 112 Groningen

11.00: Drie beschadigde voertuigen na botsing in Groningen

Op de Euvelgunnerweg in Stad zijn maandagmorgen vier voertuigen betrokken geraakt bij een ongeluk. Volgens een politiewoordvoerder kwamen de bestuurders van een busje en een auto in botsing, waarna de automobilist nog twee andere auto's raakte. 'Er raakte niemand niemand gewond, wel was er veel blikschade', aldus de woordvoerder. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. De politie zoekt nog uit hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Drie beschadigde auto's zijn afgevoerd door een berger.
Schade na botsing op de Euvelgunnerweg in Stad
Schade na botsing op de Euvelgunnerweg in Stad © Patrick Wind / 112 Groningen

01.05: Kelder van woning in Stad vol met water na regenval

Door de flinke buien waarmee onze provincie zondag te maken heeft gehad is de kelder van een woning aan de Peizerweg in de stad Groningen vol komen te staan met water. De brandweer werd ingeschakeld, die de kelder heeft leeggepompt en de woning daarna heeft overgedragen aan stichting Salvage, die de gedupeerden helpt met aandacht, actie en advies.
De brandweer pompt de kelder leeg
De brandweer pompt de kelder leeg © Venema Media