Volleybalster Knollema maakt debuut op WK in eigen land: ‘Heel speciaal op mijn leeftijd’

Jolien Knollema in actie tijdens het WK onder 20 vorig jaar
Jolien Knollema in actie tijdens het WK onder 20 vorig jaar © OrangePictures
Jolien Knollema is geselecteerd voor het wereldkampioenschap volleybal dat vrijdag van start gaat en deels in Nederland gehouden wordt. Het wordt de eerste WK-deelname bij 'het grote' oranje voor de 19-jarige passer-loper uit Haren.
Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt van 23 september tot en met 15 oktober gehouden in Nederland en Polen. Het is voor het eerst dat Nederland gastland is voor dit WK. Jolien Knollema speelt momenteel in Italië bij Il Bisonte Volley Firenze en maakte in mei haar debuut in 'het grote' Oranje. De volleybalster uit Haren geldt als een groot talent en is door bondscoach Avital Selinger opgenomen in de 14-koppige WK-selectie.

'Dubbel zo speciaal'

'Het is heel speciaal, vooral op mijn leeftijd. Ik heb vorig jaar bijvoorbeeld het WK onder twintig mogen spelen in Nederland. Dat was al een hele ervaring. En een jaar later mag ik dus met 'het grote' Oranje opnieuw meedoen aan een WK in eigen land, dus dat is dubbel zo speciaal. Ik vind het hartstikke leuk en ik zie wel hoeveel ik speel. Maar alleen al de ambiance en elke keer het volkslied te mogen zingen, dat vind ik al geweldig. Ik heb er heel veel zin in', aldus Knollema.
'Heel groot talent' Jolien Knollema 'duimt' voor WK volleybal

Rotterdam, Arnhem en Apeldoorn

De speelsteden in Nederland zijn Rotterdam, Arnhem en Apeldoorn. Oranje doet mee als nummer tien van de wereldranglijst en speelt in de poule tegen Kenia (30e), Kameroen (25e), Puerto Rico (18e), België (12e) en Italië (3e). De eerste vier landen plaatsen zich voor de tweede ronde.