Riek van der Wal kort na haar man Henk overleden: 'Ze zijn weer bij elkaar'

Een brandende lont op een kaars
Een brandende lont op een kaars © ANP
Drie dagen na de dood van haar man Henk van der Wal is afgelopen zaterdag Riek van der Wal overleden. Het echtpaar uit Winschoten was een bekend ondernemersduo in de provincie.
Riek van der Wal overleed op 85-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Haar man Henk van der Wal werd 74 jaar.

Twee-eenheid

Oud-verslaggever Jan van der Meide van RTV Noord kende het echtpaar goed, zowel vakmatig als privé. Van der Meide leerde het echtpaar kennen in de tijd dat Henk en zijn vrouw Riek leiding gaven aan Taxi De Grooth in Winschoten. Het bedrijf verzorgde het personen- en ambulancevervoer in de regio Oost-Groningen.
'Ze waren altijd met z'n tweeën en ze overlegden ook altijd samen. Ze vulden elkaar aan en zij temperde hem ook wel een beetje. Ze maakten uiteindelijk altijd samen een beslissing', zegt Van der Meide.

'Uniek charmants'

Riek was volgens Van der Meide iets minder zichtbaar dan haar man. 'Maar dat kwam door de functies die Henk bekleedde. Dan stond je wel op de voorgrond. Achter elke grote man staat een sterke vrouw en dat was zeker van toepassing op Riek. Ze was een heel lieve, zachte vrouw.'
Ook Arriva-directeur Anne Hettinga, die vanaf 2000 veel met het echtpaar te maken had in de vervoerssector, bewaart warme herinneringen aan Riek. 'Henk besliste alles samen met zijn vrouw. Dat had iets uniek charmants.'

Besloten kring

Het echtpaar Van der Wal wordt woensdag in Winschoten in besloten kring begraven. 'Ze zijn weer bij elkaar, zoals het hoort', besluit Van der Meide.