Yellowbird sluit deal met YouTube

GRONINGEN - Het Groningse mediabedrijf Yellowbird maakt als enige in de wereld op professionele schaal 360 graden video's.
Yellowbird heeft nu een deal gesloten met YouTube. Deze website gaat de speciale
mediaplayer
van het Groningse bedrijf op zijn site gebruiken. Deze mediaplayer onderscheidt zich van de standaard manier om filmpjes te bekijken. Bij de filmpjes van Yellowbird kunnen mensen met de muis zelf bepalen welke kant ze opkijken. De gebruiker bekijkt de filmpjes vanuit het perspectief van de cameraman.
De beelden van de filmpjes worden gemaakt met een camera met zes lenzen, vijf aan de zijkant en één erboven op. Het bedrijf heeft de mediaplayer die nodig is om de video's te kunnen bekijken zelf ontwikkeld. Yellowbird is al bijna anderhalf jaar bezig om YouTube zover te krijgen dat ze die 360 graden mediaplayer gaat ondersteunen.
De toekomst voor het Groningse bedrijf ziet er rooskleurig uit. Grote bedrijven als Google en CNN hebben al interesse getoond in de techniek van Yellowbird.
Bekijk hieronder een interactieve video van Yellowbird. Sleep met uw muis over de video om volledig rond te kunnen kijken.