112-nieuws dinsdag 20 september: Automobilist bekneld • Vuurwapengevaarlijke man aangehouden • WOII-granaat gevonden

Hulpdiensten ter plaatse in Hoogezand
Hulpdiensten ter plaatse in Hoogezand © ProNews
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.50: Bestuurder belandt in sloot en raakt bekneld

Op de Industrieweg in Hoogezand is dinsdagavond een automobilist met zijn voertuig in een sloot beland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
De brandweer kwam ter plaatse om hem uit zijn auto te bevrijden. Over zijn toestand is niets bekend.

15.30: Politie arresteert vuurwapengevaarlijke man in wijk Paddepoel

De politie heeft dinsdagmiddag een vuurwapengevaarlijke man (28) gearresteerd in een woning aan de Wegalaan in de Groningse wijk Paddepoel. De man wordt verdacht van de ernstige mishandeling van een 32-jarige Stadjer maandagavond in Paddepoel.
De politie wil een vuurwapengevaarlijk persoon arresteren in Paddepoel
De politie wil een vuurwapengevaarlijk persoon arresteren in Paddepoel © Patrick Wind/112groningen
Voorbijgangers meldden dinsdag dat er meerdere agenten met honden op straat liepen en ze vroegen zich af wat er aan de hand was. Een politiewoordvoerder zei dat het ging om een incident dat eerder was gebeurd. 'Maar de verdachte staat bij ons te boek als iemand die zich kan verzetten. Daarom zijn we met meerdere mensen aanwezig en hebben we een deel van de straat afgezet.'

14.00 Granaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Paterswolde

Bij graafwerkzaamheden langs de Groningerweg bij Paterswolde is een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen om het explosief weg te halen. De granaat stond niet op scherp. De EOD voert het explosief af en maakt het op een veilige plek onschadelijk.
De gevonden granaat in Paterswolde
De gevonden granaat in Paterswolde © Persbureau Meter

11.00 45-kilometerauto brandt uit, politie onderzoekt brandstichting

In de Sint Eustatiusstraat, in de Indische buurt van Groningen, is afgelopen nacht een 45-kilometerauto in brand gevlogen. De hulpdiensten werden om 00.20 gealarmeerd over de brand. Hoe de auto vlam kon vatten, wordt nog onderzoek. De politie sluit brandstichting niet uit en doet vandaag sporenonderzoek rond de auto. Ook vindt er een buurtonderzoek plaats.
'We gaan langs de deuren om mensen te vragen of ze iets gezien of gehoord hebben. Misschien zijn er mensen die een slimme deurbel hebben met camera. Die beelden zouden we ook graag bekijken.'
De auto is volledig uitgebrand.
De 45-kilometerauto brandde volledig uit
De 45-kilometerauto brandde volledig uit © Venema Media

9.50: Auto raakt van de weg bij Pasop

Op de N978 bij buurtschap Pasop is afgelopen nacht een auto in de sloot geraakt. Volgens een woordvoerder van de politie was de sloot zo goed als droog. 'De inzittenden konden zelf uit het voertuig komen. De bijrijder is wel door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen.'
De auto in de sloot bij Pasop
De auto in de sloot bij Pasop © Venema Media