Personeelstekort bij zwembaden in Stad: deel activiteiten geschrapt

Water in een zwembad
Water in een zwembad © Flickr/Niels Broekzitter (Creative Commons)
Zwembaden in de stad Groningen hebben moeite om voldoende personeel te vinden voor alle activiteiten. Om plotselinge uitval van lessen te voorkomen worden in Sportcentrum Kardinge verschillende zwemactiviteiten geschrapt.
Dat meldt Sport050, het sportloket van de gemeente waar naast Kardinge ook het Helperzwembad, de Parrel en openluchtzwembad de Papiermolen onder vallen.

Minder groepslessen in Kardinge

Vanwege het personeelstekort is in Kardinge het recreatiebad gesloten van maandag tot en met woensdag. Recreatief zwemmen is nog wel mogelijk op donderdag- en vrijdagmorgen en in het weekend op normale tijden. Ook vallen er enkele groepslessen uit in de avonduren.

Zoektocht naar nieuw personeel

Sport050 probeert met de nieuwe openingstijden zwemliefhebbers zo weinig mogelijk te belemmeren. 'We hebben gekeken naar de activiteiten waar het minst aantal klanten last van hebben. Dit is nu eerst recreatief zwemmen in het recreatiebad, naast de groepslessen in de avonden.'
Om de gaten in de roosters te vullen is het sportloket daarnaast 'druk bezig met het zoeken en opleiden van nieuw personeel'.

Mogelijk ook uitval in andere baden

De personeelstekorten hebben met name betrekking op het zwembad in Kardinge, De Parrel en het Helperzwembad. Voorlopig vallen er alleen activiteiten uit in Kardinge, maar uitval in andere zwembaden wordt niet uitgesloten.

Personeel vaker knelpunt

Ook vorig jaar zomer kampten de zwembaden met een tekort aan personeel. De gemeente informeerde zwemmers toen dat lessen op het laatste moment geannuleerd konden worden. In de eerste maanden van dit jaar was er wel voldoende personeel beschikbaar, maar vielen lessen uit vanwege corona.