CU: maak fietspontje Zuidlaardermeer toegankelijk voor mensen met beperking

Het pontje is aan vervanging toe
Het pontje is aan vervanging toe © ChristenUnie
Als het aan de ChristenUnie (CU) ligt, wordt het fietspontje over het Drentsche Diep bij het Zuidlaardermeer toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking.
De fracties van de CU van de provincie Groningen en de gemeenten Groningen, Tynaarlo en Midden-Groningen hebben daarom het Groningse provinciebestuur en hun gemeentebesturen gevraagd zich hiervoor in te zetten.

Aan vervanging toe

Het pontje zit aan het eind van z'n levensduur en moet volgend jaar vervangen worden. Volgens de CU is dat een mooie gelegenheid om het pontje beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.
'De huidige fietspont is niet toegankelijk voor duofietsen en sommige driewielfietsen', zegt Statenlid Fredric Geijtenbeek. 'Ook drijft de pont weg van de wal tijdens het opstappen en is het lastig om de pont te bedienen. Wij vinden het belangrijk dat ook mensen met een beperking en ouderen prettig gebruik kunnen maken van de nieuwe fietspont.'

1,2 miljoen euro

De provincie, de drie gemeenten en het Groninger Landschap trekken 1,2 miljoen euro uit voor de nieuwe fietspont. Geijtenbeek: 'Voor dat bedrag moeten we toch kunnen zorgen dat iedereen de pont gebruiken kan?'