Bas Kortmann vertrekt als bestuursvoorzitter bij IMG: 'Toe aan iets rustiger vaarwater'

Bas Kortmann stopt in februari als bestuursvoorzitter
Bas Kortmann stopt in februari als bestuursvoorzitter © ANP
Bas Kortmann stopt per 14 februari als bestuursvoorzitter van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). De 72-jarige Kortmann is naar eigen zeggen toe aan iets rustiger vaarwater. Ook wil hij meer tijd doorbrengen met zijn familie.
Kortmann is bijna vijf jaar betrokken geweest bij het IMG en zijn voorganger, de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG).

Geen verlenging

Bestuursleden van het IMG worden benoemd door de minister van Rechtsbescherming voor een periode van vier jaar. Daarna kan nog tweemaal met vier jaar worden verlengd. Kortmann werd in 2019 tot bestuursvoorzitter benoemd en heeft onlangs besloten niet te verlengen.

'Meer tijd voor elkaar'

Kortmann ziet het werk voor het IMG als zijn laatste grote opdracht. 'Werken voor de door gaswinning gedupeerde Groningers en Drenten doe ik met hart en ziel. Het is juist daarom ook bijzonder intensief. Het vraagt zeven dagen per week je volle aandacht. Niet alleen ik, maar ook mijn echtgenote is toe aan iets rustiger vaarwater en wat meer tijd voor elkaar en voor onze kinderen en kleinkinderen.'
Volgens Kortmann is er na zijn besluit om te stoppen voldoende tijd om een opvolger te vinden.