Voormalig tankstation in Stad wordt mogelijk horecagelegenheid, uitbater gezocht via prijsvraag

Het toekomstige Dudok aan het Diep
Het toekomstige Dudok aan het Diep © Gemeente Groningen
Het plan voor een publieke plek bij het voormalige tankstation aan de Turfsingel in Groningen krijgt steeds meer vorm. De gemeente zegt de boel te willen aanpakken voor ruim 3 miljoen euro.
Het stuk grond rondom het tankstation moet een heus parkje worden. Het plan heeft vertraging opgelopen, want de aanpak zou oorspronkelijk aan het einde van dit jaar zijn afgerond. De aanpak moet nu begin 2023 van start gaan. Een verklaring voor de vertraging geeft de gemeente niet.

Dudok aan het Diep

Dudok aan het Diep moet het parkje gaan heten en daarmee wordt verwezen naar de naam van het tankstation.
Woonboten verdwijnen en een houten vlonder komt er voor terug
Woonboten verdwijnen en een houten vlonder komt er voor terug © Gemeente Groningen
'Dudok aan het Diep wordt de plek waar vergroenen en het terugwinnen van de openbare ruimte hand in hand gaan om de verblijfskwaliteit aan de Diepenring te vergroten en verbinding met het water te maken', zegt wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA).

Creatieve ondernemers gezocht

Het huidige Dudok-gebouw wordt aangepakt voor 860.000 euro. Creatieve ondernemers kunnen zich bij de gemeente melden om het pand te exploiteren. Het kan bijvoorbeeld een horecagelegenheid worden. De gemeente beslist op basis van de creativiteit van de ondernemer wie het pand mag exploiteren.
Het parkje rondom Dudok
Het parkje rondom Dudok © Gemeente Groningen