Lopend Vuur: Ik ben bang voor een nucleaire oorlog

Protest tegen Russische president Poetin
Protest tegen Russische president Poetin © Alexander Pohl/ANP
De oorlog in Oekraïne is inmiddels een half jaar gaande. De laatste weken dringen de Oekraïense troepen de Russen terug. Gisteren gaf de Russische president Poetin een tv-toespraak.
Daarin kondigde hij een gedeeltelijke militaire mobilisatie af. Ook liet hij weten dat het Westen Rusland ‘nucleair chanteert’ en dat Rusland niet zal schuwen alle beschikbare middelen in te zetten.
Minister Ollongren van Defensie zei in reactie daarop bij de NOS: ‘Dat is zo gevaarlijk, dat je er niet eens mee moet willen dreigen. Die nucleaire retoriek hebben we hem wel eerder zien gebruiken, maar hij doet het nu in combinatie met het oproepen van de reservisten.’
NAVO-chef Jens Stoltenberg hekelde de 'gevaarlijke nucleaire retoriek', die Poetin gebruikte. De Amerikaanse president Biden noemde gisteren bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de nucleaire dreigementen 'roekeloos'.
Hoe kijk jij naar de laatste ontwikkelingen?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Vakantie

'Alles wordt duurder, toch ga ik op vakantie.' Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 5.277 stemmers is 43 procent het hier mee eens.