Subsidie voor Groningse bedrijven en organisaties die mensen aan werk helpen

Geld
Geld © Jos Schuurman/FPS
Bedrijven en organisaties die samenwerken aan innovatieve projecten om mensen aan werk te helpen, kunnen gebruik maken van het Verbindingsfonds, dat meldt de provincie Groningen. Het fonds wordt voor de derde keer opengesteld en er is 500.000 euro beschikbaar.
Het doel van het fonds is om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. De provincie Groningen vraagt organisaties met goede ideeën om zich te melden.

Carrière-switch voor ouderen

Het fonds is twee keer eerder opengesteld en heeft drie projecten opgeleverd. Het gaat om een project waarbij oudere werknemers, in aanloop naar hun pensioen, een carrière-switch maken door kansarme jongeren te begeleiden en daarbij loopbaanbegeleiding krijgen. Het andere project laat mensen in de bijstand weer aan de arbeidsmarkt deelnemen door belemmeringen weg te nemen. Het derde project leert werkzoekenden ICT-basisvaardigheden om zo de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

Maximaal een ton per organisatie

Het Verbindingsfonds is beschikbaar voor elke organisatie met vernieuwende plannen om mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Voorwaarde is dat ze hierbij samenwerken met een organisatie van een ander werkterrein. Organisaties kunnen een subsidie van maximaal €100.000 aanvragen. Hiervoor moeten ze samen met de andere organisatie een plan indienen en zelf de helft van de kosten dragen. Minimaal 25 mensen moeten hiervan profiteren, bijvoorbeeld door scholing of versterking van hun positie op de arbeidsmarkt.
De derde ronde van het Verbindingsfonds wordt van 10 oktober tot 6 november 2022 opengesteld. In februari 2023 volgt een vierde ronde.