112-nieuws donderdag 22 september: Verkeersruzie eindigt tegen boom • Fotograaf beschoten • 10 tips over mishandeling

Hulpdiensten bij de plek van het ongeval in Delfzijl
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval in Delfzijl © ProNews
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.30: Fietser komt hard ten val in Haren

Op de Rijksstraatweg in Haren zijn donderdagavond een man en een vrouw ten val gekomen met een fiets. Dat gebeurde toen een auto een inrit opdraaide. De vrouw bleef ongedeerd, maar de man maakte een behoorlijke smak. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.
De ambulance in Haren
De ambulance in Haren © Persbureau Meter

19.30: 112-fotograaf in Stad beschoten met gelblaster

Een 112-fotograaf is donderdagavond in de stad Groningen beschoten met een gelblaster op het Hereplein. Dat gebeurde volgens de fotograaf toen de auto waarin twee mannen zaten geen voorrang verleende aan een voetganger op het zebrapad, waarna de 112-fotograaf - die op zijn scooter reed - claxonneerde. Toen zowel de auto met het tweetal als de fotograaf hun weg vervolgde, stapte de bijrijder een kruising verderop aan het Hereplein uit de auto en schoot met het speelgoedgeweer op de fotograaf, die overigens geen verwondingen opliep. Na het incident reed de auto met daarin de schutter richting stadswijk de Wijert. De politie is inmiddels op de hoogte van het voorval.
Een verdachte belaagt het slachtoffer met een niet zichtbare gelblaster
Een verdachte belaagt het slachtoffer met een niet zichtbare gelblaster © 112 Groningen

19.00: Automobilist botst tegen boom in Delfzijl

Op de Weg naar den Dam in Delfzijl is donderdagavond een automobilist tegen een boom gebotst. Volgens omstanders zou de oorzaak een verkeersruzie zijn. Eén persoon is na het ongeluk aangehouden door de politie.

16:00 Fietsster gewond na aanrijding met automobilist in Loppersum

Op de Molenweg in Loppersum is donderdagmiddag een fietsster is botsing gekomen met een automobilist. De vrouw raakte daarbij gewond. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Hulpdiensten ter plaatse in Loppersum
Hulpdiensten ter plaatse in Loppersum © ProNews

13:30 Politie ontvangt tien tips over mishandeling in Ocean 41

De uitzending van Opsporing Verzocht waarin dinsdagavond aandacht werd besteed aan een mishandeling in beachclub Ocean 41 op de Grote Markt in Groningen, heeft ruim tien tips opgeleverd. Volgens de politie zaten daar ook bruikbare tips bij.
In het programma werden nieuwe beveiligingsbeelden en een reconstructie getoond van het geweldsincident dat op 28 maart dit jaar plaatsvond. Bij het incident liep een 22-jarige man een gebroken kaak op. Hij botste in de drukke horecagelegenheid tegen een andere bezoeker van de club, die hem vervolgens na een korte woordenwisseling neersloeg. Het slachtoffer kwam daarbij ten val. Ook een vriend van het slachtoffer kreeg klappen. Hij liep blauwe plekken, een gat in z’n hoofd en een tand door z'n lip op. Hiervoor is een tweede verdachte verantwoordelijk. De politie deelt het signalement van beide verdachten in dit bericht.

12.40: Politie treft drugs en geld aan in Stad

De politie heeft woensdag aan de Diamantlaan in Stad twee mensen aangehouden. Dit gebeurde nadat zij bij de auto van de twee de geur van hennep roken. Na een controle troffen ze allerlei soorten harddrugs en vijfduizend euro aan. De verdachten, een 29-jarige Marumer en een persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats van dezelfde leeftijd, zitten vast en worden verhoord.

12.00: Persoon uit sloot gered in Groningen

Op de Beijumerweg in Stad is een persoon met een scootmobiel in de sloot terechtgekomen. Hulpdiensten wisten het slachtoffer uit de sloot te redden, ook de scootmobiel staat weer op het droge. Hoe de persoon in de sloot is beland, is niet bekend.
De scootmobiel is inmiddels uit de sloot gehaald
De scootmobiel is inmiddels uit de sloot gehaald © Patrick Wind/112 Groningen