Opvang Oekraïners in Stad gaat later open

Het stuk grond in Stad
Het stuk grond in Stad © RTV Noord
Een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen tussen de stadswijken De Held en Gravenburg gaat later open dan gepland. De gemeente wilde de opvang in september openen, maar gaat er inmiddels vanuit dat die pas in 2023 beschikbaar komt.
Op een braakliggend terrein tussen de twee wijken komen 65 woon-units te staan. 35 daarvan zijn bestemd voor gezinnen, de andere 30 units worden studio's waar maximaal twee personen in kunnen.

Wachten op provincie en aannemers

De gemeente laat weten dat de opvangplek er nog niet is omdat de provincie Groningen nog geen verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven. Een woordvoerder hoopt dat de locatie in januari opengaat. 'Of dat lukt, is ook afhankelijk van de planning van de aannemers', zegt de woordvoerder.
In totaal wil de gemeente 200 mensen opvangen op de locatie, die maximaal vijf jaar beschikbaar blijft. In eerste instantie worden er mensen uit Oekraïne opgevangen. Als dat op een gegeven moment niet meer nodig is, kijkt de gemeente of de containers voor de resterende tijd ingezet kunnen worden voor 'andere mensen die tijdelijke huisvesting zoeken'.