Dit zijn de drie finalisten voor de Groninger Ondernemingsprijs 2022

Directeur Albert Keizer van Next Generation Shipyards, de winnaar van vorig jaar
Directeur Albert Keizer van Next Generation Shipyards, de winnaar van vorig jaar © Jan Buwalda
De drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2022 zijn bekend. Gallagher Europe, Kampen Industrial Care en Klippa, alle drie gevestigd in Stad, maken kans op de eretitel tijdens de finale in MartiniPlaza op 1 december.
De drie bedrijven zijn donderdagavond genomineerd tijdens een bijeenkomst in het Noorderpoort in Groningen.

Wie zijn de drie genomineerden?

Gallagher Europe maakt afrasteringen en is volgens de jury 'een wereldmarktleider in de nichemarkt van schrikdraad'. Juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol looft het bedrijf vanwege de transitie in de agrarische sector en in de natuur. 'Technologisch super-innovatief.'
Kampen Industrial Care is een leidingbedrijf en volgens de jury is dit bedrijf 'wendbaar en richt het zich nadrukkelijk op energie, voeding en water'.
Automatiseringsbedrijf Klippa hoort bij de drie finalisten, zo stelt de jury, omdat het administratief, repeterend werk wegneemt met toptechnologie'. 'Wereldwijd toepasbaar', aldus Rijzebol.
Behalve juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen), bestaat de jury uit Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Cas König (Groningen Seaports), Jan Hoekstra (Witec, winnaar 2019) en Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021).

Finaleavond

De drie bedrijven kunnen de komende maanden bezoek verwachten van zowel de jury als van vakspecialisten. Interviews met deze bedrijven gaan bepalen wie de Groninger Ondernemersprijs 2022 wint. Op 1 december wordt de prijs uitgereikt door commissaris van de Koning René Paas, tijdens een finaleavond in MartiniPlaza.
De Groninger Ondernemingsprijs wordt sinds 1998 uitgereikt. Het kleinood ging eerder naar onder meer Koopman Logistics in Leek (2018), Witec in Stadskanaal (2019) en Next Generation Shipyards (2021).