Politieachtervolging van Groningen naar Winsum leidt tot drie aanhoudingen

Een dienstwagen van de politie
Een dienstwagen van de politie © ANP
De politie heeft vrijdagochtend in Winsum drie mannen aangehouden na een achtervolging. Die begon in Groningen nadat een slachtoffer van een mogelijke beroving zich had gemeld bij de politie.
Het slachtoffer kwam volgens een politiewoordvoerder rond 04.00 uur aangelopen bij het politiegebouw aan de Sontweg in Stad. 'Hij zei dat hij was weggelopen uit zijn huis aan De Kaai. Volgens hem was hij daar binnen met drie andere mannen die hem zouden hebben vastgehouden en beroofd', vertelt politiewoordvoerder Tessel Horsman.
De man kon zich naar eigen zeggen zelf bevrijden uit deze situatie. Hij raakte daarbij wel lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Achtervolging

De drie verdachten hadden ondertussen de auto van het slachtoffer gestolen. De politie zette de nummerplaat in de automatische kentekenplaatherkenning (ANPR). De auto werd door agenten gespot bij Bedum, waarna de politie de achtervolging inzette.

Drie mannen aangehouden

Rond half zes eindigde de achtervolging aan de Netlaan in Winsum toen de auto crashte. De politie trof drie mannen aan in de auto, van wie twee wegrenden. 'Met behulp van warmtebeelden en een politiehond werden de twee aangetroffen in de bosjes, waar ze zich hadden verstopt.'
Ook had de politie een helikopter opgeroepen, maar die hoefde niet in actie te komen, omdat de verdachten inmiddels waren aangehouden.
Het gaat om drie mannen van 25, 33 en 37 jaar uit Groningen. Zij zitten vast en worden gehoord.