112-nieuws vrijdag 23 september: Melding van overval in Leek • Drie aanhoudingen na achtervolging • Schietpartij in Stad

Politie doet onderzoek in Leek
Politie doet onderzoek in Leek © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22:10 Melding van overval in in Leek

De politie kreeg vrijdagavond even na tien uur de melding van een overval aan de Anna van Ewsumstraat in Leek. Het is niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. De politie deed aanvankelijk onderzoek in een eetgelegenheid aan de Dam in Leek.
Even later verplaatste het onderzoek van de politie zich naar de Rabobank aan de Tolberterstraat. De relatie met de mogelijke overval is op dit moment nog niet duidelijk.
Politie doet onderzoek in Leek
Politie doet onderzoek in Leek © 112Groningen

20.50: Politie onderzoekt schietpartij in Bataviastraat in Stad

De politie is vrijdagavond een onderzoek gestart naar een schietpartij in de Bataviastraat in de stad Groningen. Volgens een politiewoordvoerder waren er meerdere meldingen binnengekomen dat er mogelijk schoten waren gehoord.
Politie doet onderzoek in de Bataviastraat in Stad
Politie doet onderzoek in de Bataviastraat in Stad © ProNews

20.25: Automobilisten botsen op afrit N46 bij Middelstum

Op de op- en afrit van de N46 met de Delleweg bij Middelstum, zijn vrijdag twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Eén van de inzittenden raakte daarbij gewond. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Hulpdiensten ter plaatse in Middelstum
Hulpdiensten ter plaatse in Middelstum © ProNews

16.45: Scooterbrand beschadigt wegdek Zanddijk

Op de Zanddijk tussen Groningen en Peize heeft een scooter vlam gevat. De persoon die met de scooter onderweg was, kon in veiligheid komen. De brandweer kon niet op tijd ter plaatse zijn om de scooter te redden. Het wegdek heeft door de brand ook schade opgelopen. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Door de brand is het wegdek beschadigd
Door de brand is het wegdek beschadigd © Persbureau Meter

05.30: Drie mannen aangehouden in Winsum na politieachtervolging

De politie heeft vrijdagochtend in Winsum drie mannen (37, 33 en 25 jaar uit Groningen) aangehouden na een achtervolging. Die begon in Groningen nadat een slachtoffer van een beroving zich had gemeld bij de politie.
Lees hier het hele artikel.

04.15: Inbraak in supermarkt in Winsum

Bij de SPAR aan de Hoofdstraat in Winsum is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.15 uur ingebroken. Het is niet bekend of er iets is weggenomen. De dader was al verdwenen toen de politie bij het pand arriveerde. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de inbraak niets te maken met de aanhouding van drie mannen aan de Netlaan in het dorp, na een achtervolging die in Groningen begon.
De Spar aan de Hoofdstraat in Winsum
De Spar aan de Hoofdstraat in Winsum © Google Maps