VV Usquert trekt zich nog voordat de bal rolt terug

Spelbeeld uit de thuiswedstrijd van Usquert tegen Veelerveen begin mei
Spelbeeld uit de thuiswedstrijd van Usquert tegen Veelerveen begin mei © RTV Noord/Henk Elderman
Het eerste elftal van VV Usquert heeft zich, nog voordat de competitie begint, teruggetrokken. De club krijgt onvoldoende spelers op de been om aan het seizoen te beginnen.
Usquert zou zaterdag in de vijfde klasse D thuis de nieuwe competitie aftrappen tegen De Lauwers. Kevin Ensing is naast speler sinds een aantal weken ook voorzitter van Usquert.

Spelers zijn afgehaakt

'Slechter kun je niet beginnen natuurlijk. Op papier hadden we een veel grotere selectie dan in werkelijkheid. Gaandeweg de voorbereiding zijn er spelers afgehaakt. Daarnaast hebben we ook nog met een drietal ernstige blessures te maken. Ikzelf ben geblesseerd aan de kniebanden en kan daardoor in ieder geval tot de winterstop niet voetballen', vertelt Ensing.

Rigoureus besluit

Bij Usquert is het al jarenlang een komen en gaan van spelers. Er is, realistisch gezien, een te smalle basis om in de vijfde klasse te spelen. Drie seizoenen geleden keerde de voetbalvereniging terug met een standaardelftal op zondag. Dat was na een periode van vijf jaar waarin er ook geen eerste elftal actief was.
Om het tij te keren werd er na afgelopen seizoen een rigoureus besluit genomen: de speeldag werd zaterdag in plaats van zondag. Maar dat heeft uiteindelijk ook geen zoden aan de dijk gezet. In de poulefase van het bekertoernooi werd er ook geen enkele wedstrijd gespeeld.

Voorbereiding viel tegen

'Iedereen stond achter het besluit om van de zondag naar de zaterdag te gaan. We hoopten daarmee meer spelers uit de omliggende dorpen naar ons toe te trekken. Daar leek het in eerste instantie ook op. Maar in de voorbereiding viel het tegen. Bovendien was het niveau niet hoog genoeg. Het zou dit seizoen sportief gezien heel vervelend worden.'

Reserveklasse

Vanuit de club is er contact met de KNVB geweest over de ontstane situatie. Men hoopt dat er nog een plek is in een van de reserveklassen, de onderste regionen van het amateurvoetbal. Daar horen de spelers die nog wel willen en kunnen aanstaande maandag meer over. Usquert heeft nog wel een tweede elftal. Die ploeg speelt op zondagmorgen zijn wedstrijden.