Twellaar met overmacht naar finale WK roeien

Melvin Twellaar in actie op het WK in Tsjechië
Melvin Twellaar in actie op het WK in Tsjechië © ANP
Melvin Twellaar heeft zich geplaatst voor de finale van het WK roeien. In het Tsjechische Racice was de Groningse roeier vrijdag met overmacht de sterkste in de halve finale.
Twellaar, lid van roeivereniging Aegir, roeide zijn halve finale gecontroleerd. Nog voor de helft van de twee kilometer lange race, nam hij afstand van de rest van het veld en kon de laatste halen rustig uitroeien. De Noor Kjetil Borch werd tweede en de olympisch kampioen Stefanos Ntouskos uit Griekenland derde.

Twellaar pakt prijs na prijs

Op de Olympische Spelen van Tokio veroverde Twellaar vorig jaar nog zilver in de dubbeltwee. Samen met Stef Broenink werd hij op het nippertje verslagen door Frankrijk. Vorige maand veroverde de Groninger verrassend het goud op het EK en in april werd hij al Nederlands kampioen.
Op het WK kan de Groninger zondag als eerste Nederlandse skiffeur wereldkampioen worden.

Meer Groningse roeiers in actie

Zaterdag varen de vrouwen vierzonder met Gyas-roeister Marloes Oldenburg, de vrouwen tweezonder met Ymkje Clevering (Gyas) en de vrouwen dubbelvier met Ilse Kolkman (Aegir) ook hun finale. Oldenburg en Clevering komen zondag ook nog weer in actie voor de finale in de vrouwen acht.