Sportieve opening schooljaar: 'Kinderen leren over een gezonde leefstijl'

De sportieve opening
De sportieve opening © Emiel Venema/RTV Noord
Vrijdagochtend vond bij basisschool Het Karrepad in de stad de Sportieve Opening van het Schooljaar plaats. Op ruim twintig basisscholen in de stad kwamen de leerlingen deze dag in beweging in het kader van de negentiende editie van de Nationale Sportweek.
De aftrap van de Sportieve Opening werd verricht door Inge Jongman, wethouder van sport van de gemeente Groningen. Ze kreeg daarbij hulp van Bernou Feitsma, adjunct-directeur van Het Karrepad, handbikester Melanie Helweg, taekwondo-trainer Habib Kazemi en mascotte Sporty.
Met de Sportieve Opening werden de leerlingen van de deelnemende basisscholen letterlijk in beweging gezet.
Op Het Karrepad in Stad is het schooljaar sportief begonnen

Diverse sportclinics

De leerlingen konden meedoen aan diverse sportclinics. Van BMX-en tot kickboksen en van handbal tot taekwondo.
'Er zijn ruim 90 klassen en zo'n 2500 kinderen die vandaag in beweging komen', vertelt Merel Bus van het organiserende Sport050 vlak nadat de Sportieve Opening is gestart. 'We doen dat samen met alle partners in Groningen. Dat zijn sportaanbieders, sportclubs, mensen van Bslim, scholen, de vakleerkrachten en andere organisaties.'
BMX was één van de clinics
BMX was één van de clinics © Emiel Venema/RTV Noord

Kennis maken met nieuwe sporten

De scholen konden een voorkeur aangeven voor een aantal clinics. Zo gingen de leerlingen van Het Karrepad aan de slag met judo, BMX, skateboarden en een survival. Op die manier ging het deze dag vooral om bewegen en kennis maken met nieuwe sporten.
'Daarnaast nemen we ook gezond eten en drinken mee', vult Bus aan. 'Daarvoor konden scholen zich inschrijven voor clinics en workshops op dit gebied. Om zo samen met de kinderen te gaan koken en te leren over een gezonde leefstijl.'