Knollema krijgt speeltijd in verpletterend openingsduel WK

Jolien Knollema in actie tegen Kenia
Jolien Knollema in actie tegen Kenia © ANP
Jolien Knollema heeft tijdens het openingsduel mogen proeven van het Wereldkampioenschap volleybal in eigen land. De negentienjarige passer-loper uit Haren mocht drie punten voor het einde meedoen in de wedstrijd tegen Kenia.
Oranje (nummer tien van de wereldranglijst) verpletterde Kenia (31e) in de eerste wedstrijd van het WK. De setstanden in het Gelredome in Arnhem waren 25-11, 25-17 en 25-11.
De talentvolle Knollema is voor het eerst aanwezig op het WK voor senioren. Ze mocht invallen van bondscoach Avital Selinger bij de stand 22-11 in de derde set. Bij de drie punten die volgden kon ze geen belangrijke rol meer spelen.

In Nederland en Polen

Het WK wordt gespeeld in Nederland en Polen. De speelsteden in Nederland zijn Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam. Gdanks, Lodz en Gliwice zijn de drie Poolse speelsteden. De finale wordt gespeeld op 15 oktober. Aan het toernooi doen 24 landen mee.
Programma
Oranje speelt zondag vanaf 16.00 uur tegen Kameroen, de kampioen van Afrika. Daarna volgen komende week groepswedstrijden tegen Puerto Rico (woensdag), België (vrijdag) en Italië (zondag). De eerste vier landen van de vier poules plaatsen zich voor de tweede ronde.