Leekster Eagles komt moeizaam uit de startblokken en verliest

Een time-out van Leekster Eagles tijdens de eerste thuiswedstrijd
Een time-out van Leekster Eagles tijdens de eerste thuiswedstrijd © RTV Noord/Henk Elderman
Leekster Eagles/Amysoft heeft de tweede nederlaag op rij geleden in de Eredivisie zaalvoetbal. In Amsterdam won ASV Lebo met 6-1. Yoshua St. Juste kwam opnieuw niet in actie. De geblesseerde international verving coach Bas Lulofs die vanwege z'n werk in het buitenland verblijft.
De Leeksters lieten zich in de eerste minuten overrompelen door de thuisploeg. Na ruim tien minuten spelen stond het 3-0. Erger werd het niet in de eerste helft. Een treffer zat er ook niet in, ondanks een aantal kleine kansen tegen de nummer vier van vorig seizoen.

Goed herpakt

'We begonnen niet goed. Ze kregen in de eerste vijf minuten meteen een stuk of vijf kansen. Daarna hebben we ons goed herpakt. Het is jammer dat we moeilijk tot scoren komen,' analyseerde St. Juste.
Na rust waren beide teams aan elkaar gewaagd, al was ASV Lebo wel dreigender richting de goal van keeper Tarick Kalfsbeek. Een doelpunt bleef lang uit, maar op een venijnig afstandsschot had hij geen antwoord.

Meespelende keeper

Met Getuar Derguti als meespelende keeper probeerde Leekster Eagles in de laatste vijf minuten de score wat dragelijker te maken. Het omgekeerde gebeurde. In ondertal (vier tegen vijf) scoorden de Amsterdammers twee keer. Mehdi Charaf-Eddine zorgde met nog ruim een minuut spelen op aangeven van Stan van der Wal voor de eretreffer.
Leekster Eagles heeft na drie speelronden 1 punt. St. Juste hoopt over een week in de thuiswedstrijd tegen De Hommel weer speelminuten te maken.

Maandag training hervatten

'Het doel is om maandag de training te hervatten. Ik heb vanavond in de warming-up al meegedaan dus het gaat de goede kant op.' St. Juste liep in de eerste wedstrijd van het seizoen een scheurtje in de kuit op.