Politie onderzoekt schietpartij in Bataviastraat in Stad (update)

Politie doet onderzoek in de Bataviastraat in Stad
Politie doet onderzoek in de Bataviastraat in Stad © ProNews
De politie is vrijdagavond een onderzoek gestart naar een schietpartij in de Bataviastraat in de stad Groningen. Uit dat onderzoek is gebleken dat er tenminste twee verdachten betrokken zijn bij het schietincident.
Volgens een politiewoordvoerder waren rond 20.50 uur meerdere meldingen binnengekomen van mensen die schoten hoorden. 'Onderzoek heeft uitgewezen dat er inderdaad is geschoten', meldt een woordvoerder van de politie zaterdagochtend.
'Er worden twee mannen verdacht, die waarschijnlijk waren betrokken bij een conflict voorafgaand aan het schietincident. Bij dat conflict zijn hoogstwaarschijnlijk meerdere mensen betrokken.'

Geen gewonden

Ook is er geschoten op een geparkeerde auto. De auto is inmiddels in beslag genomen. Volgens de politiewoordvoerder zijn er geen slachtoffers gevallen.

'Zeer gevaarlijke situatie'

De politiewoordvoerder spreekt van een zeer gevaarlijke situatie. 'Het is zeer zorgelijk dat er om 21.00 uur 's avonds in het wilde weg wordt geschoten midden in de stad. Daarom willen we zo veel mogelijk getuigen oproepen om hun verhaal te delen.'
Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Dit bericht is zaterdag aangevuld met nieuwe informatie van de politie