112-nieuws zaterdag 24 september: Motorrijder gewond • Auto's vernield in Ter Apel • Autobranden in Leek en Stad

Hulpdiensten in Niehove
Hulpdiensten in Niehove © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.30: Motorrijder gewond na val bij Niehove

Op de Balmahuisterweg bij Niehove is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De man kwam met zijn motor ten val, waarschijnlijk als gevolg van de modder die er op de weg lag. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.

11:30 Straatroof in Leek

De politie kreeg vrijdagavond even na 22.00 uur melding van een overval in Leek. Zaterdagochtend meldt de politie dat het gaat om een beroving van een persoon op straat, mogelijk onder dreiging van een vuurwapen. De beroving zou zijn geweest aan de Tolberterstraat. Er is niemand gewond geraakt. Wat er precies buit is gemaakt, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek
Politie doet onderzoek in Leek
Politie doet onderzoek in Leek © 112Groningen

10:00 Auto te water in Warfhuizen

Rond 04:20 uur zaterdagochtend belandde een auto in het water aan de Roodehaansterweg in Warfhuizen. Bij aankomst van de brandweer was de bestuurder al uit het voertuig geholpen door omstanders. De auto is veiliggesteld door de brandweer.
Auto te water in Warfhuizen
Auto te water in Warfhuizen © Martin Nuver/112groningen.nl

9:30 Tientallen auto's vernield in Ter Apel

In Ter Apel zijn er in de nacht van vrijdag op zaterdag tientallen autoruiten ingeslagen. Er is een 32-jarige man aangehouden, meldt de politie.
De kapotte auto's in Ter Apel worden afgesleept
De kapotte auto's in Ter Apel worden afgesleept © Martijn Klungel/RTV Noord

7:00 Automobilist belandt in vijver in Veendam

Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto in een vijver beland in Veendam. Rond middernacht reed de man over de rotonde aan het LIoydsplein toen hij de macht over het stuur verloor. De wagen kwam met de neus in het water terecht. De man kon zelfstandig uit de auto komen en bleef ongedeerd. De auto werd afgesleept.
In Veendam belandde vrijdagnacht in een auto in een vijver
In Veendam belandde vrijdagnacht in een auto in een vijver © Dennie Gaasendam

5:00 Autobrand aan de Boerhaavelaan in Stad

Zaterdagochtend even na 05.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een autobrand aan de Boerhaavelaan in Groningen. Een geparkeerde auto vatte door nog onbekende oorzaak vlam. Binnen enkele minuten stond het hele voertuig in brand. Ondanks de snelle inzet van de brandweer werd de auto volledig verwoest.
Zaterdagochtend brandde er in Stad een auto uit
Zaterdagochtend brandde er in Stad een auto uit © Wesley Venema Media

00:00 Autobrand aan de Auwemalaan in Leek

Bij een garagebedrijf aan de Auwemalaan in Leek is vrijdagnacht een auto volledig uitgebrand. Politie en brandweer waren snel ter plaatse, waardoor de brand snel geblust kon worden. De politie doet onderzoek naar de brand om te kijken of er mogelijk sprake is van brandstichting.
De brand bij de garage was snel geblust
De brand bij de garage was snel geblust © Jelte Haumersen/112groningen.nl