Automobilisten van de weg geplukt

© Archief
PROVINCIE GRONINGEN – De politie heeft vrijdagavond en -nacht drie automobilisten van de weg geplukt. Twee daarvan waren stomdronken, de derde had vermoedelijk drugs gebruikt.
Een 46-jarige automobilist uit Den Horn reed op de A28 bij Haren bijna een politieauto aan en reed slingerend over de weg. Hij bleek 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben, terwijl 0,2 is toegestaan. Op de Laan Corpus den Hoorn in Groningen reed een 53-jarige Stadjer de bosjes in. De man was de macht over het stuur kwijt geraakt. Iemand zag dit gebeuren en alarmeerde de politie. Bij controle bleek de man 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Beide mannen moesten hun rijbewijs inleveren.
In Winschoten plukte de politie een 42-jarige man uit Oude Pekela van de weg. De man reed erg langzaam en slingerend over de Burgemeester Engelkeslaan. De agenten vermoedden dat de man drugs had gebruikt. Daarom werd er bloed van de man afgenomen. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek is de man zijn rijbewijs kwijt.