Donar sluit oefencampagne af met enige zege

Charles Callison vanaf de vrije worplijn
Charles Callison vanaf de vrije worplijn © Karel Jan Buurke/RTV Noord
De basketballers van Donar hebben het laatste oefenduel van de voorbereiding gewonnen. Het is de enige zege in de oefencampagne. In Assen werd het 72-63 tegen Feyenoord uit Rotterdam.
De Groningers kennen een moeizame voorbereiding. De ploeg van coach Matthew Otten verloor de eerste zeven duels. EWE Baskets Oldenburg, Rasta Vechta en Eisbären Bremerhaven, Leicester Riders (twee keer), Kangoeroes Basket Mechelen en Telenet Giants Antwerp waren allemaal te sterk voor Donar.
Eerder deze week nam de club afscheid van de Litouwse power forward Mindaugas Kacinas. Hij werd vervangen door Artjoms Butjankovs uit Letland, die gelijk al speelgerechtigd was voor het duel tegen Feyenoord.

Voor het eerst tegen Nederlandse ploeg

Donar trof zaterdag in Sporthal De Spreng in Assen met Feyenoord voor het eerst in de voorbereiding een Nederlandse ploeg. De Groningers kwamen goed uit de startblokken tegen de Rotterdammers. Na tien minuten spelen stond het 20-14. Halverwege was de stand 44-32.
Na drie kwarten was Donar weer iets verder uitgelopen op de Rotterdammers (63-47). In het laatste bedrijf kwam de ploeg van coach Toon van Helfteren nog wat dichterbij, maar de zege kwam voor Donar niet meer echt in gevaar.
Olaf Schaftenaar was topscorer aan de kant van Donar met veertien punten. Artjoms Butjankovs speelde ruim twintig minuten en maakte daarin dertien punten. Aanvoerder Leon Williams viel uit in de tweede helft met een enkelblessure.

Vanaf woensdag het echte werk: Supercup

Woensdagavond gaat het echte werk eindelijk beginnen voor Donar. Dan spelen de Groningers als bekerwinnaar vanaf 20.00 uur in Den Bosch om de supercup tegen landskampioen Heroes. Zaterdagavond 8 oktober begint de competitie voor de ploeg van coach Matthew Otten, thuis tegen Aris Leeuwarden. Dat duel is live te zien via een stream van RTV Noord.