112-nieuws zondag 25 september: Man met arm vastgespiest aan hek • Fietser gewond • Inbrekers betrapt

Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer
Hulpdiensten ontfermen zich over het slachtoffer © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.05: Man met arm vastgespiest aan hek bij Drafbaan

Even na zes uur is een persoon bij de Drafbaan in de stad Groningen vast komen te zitten in een hek. Hij zou in een arm zijn gespiesd door de punt van het hek. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. Op de locatie wordt momenteel een feest gehouden.
De brandweer moest er aan te pas komen om de persoon te bevrijden. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

18.00: Fietser gewond na botsing met automobilist in Paterswolde

Bij een aanrijding met een automobilist op de kruising van de Hayo Hindriksweg met de A.H.G. Fokkerweg, is zondagavond rond een uur of zes een persoon op een elektrische fiets gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht.
De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie onderzoekt het ongeval
De politie onderzoekt het ongeval © Persbureau Meter

13.40: File bij Sontplein door werkzaamheden Ring Zuid

Vanwege de afsluiting op de N7 tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg, waar aan de weg gewerkt wordt, is het zondagmiddag druk rondom de Sontweg in de stad Groningen. Er staat een lange file vanaf het Sontplein tot aan de Sint Petersburgweg. Het meeste verkeer probeert via de Europaweg weer op de zuidelijke ringweg te komen.
Een file op de Sontweg in Stad, ter hoogte van de IKEA
Een file op de Sontweg in Stad, ter hoogte van de IKEA © 112 Groningen

12.50: Politie betrapt twee inbrekers in Groningen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers op heterdaad betrapt op een terrein aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Het is niet bekend wat het duo wilde buitmaken. De identiteit van de twee inbrekers is niet bekendgemaakt door de politie.

00.30: Scooter brandt uit in Stad

In een steegje tussen de Asingastraat en de Johan de Wittstraat is in de nacht van zaterdag op zondag even na 00.30 uur een scooter door brand verwoest. De brandweer ondernam eenmaal ter plaatse nog wel een bluspoging, maar kon niet voorkomen dat de scooter uitbrandde. Hoe de scooter vlam vatte, is onbekend. De politie heeft een aantal bewoners gesproken over het incident.
Hulpdiensten kijken toe bij de uitgebrandde scooter
Hulpdiensten kijken toe bij de uitgebrandde scooter © Venema Media