Ngonge terug bij eerste selectie van FC Groningen

Cyril Ngonge (archief)
Cyril Ngonge (archief) © Orange Pictures
Cyril Ngonge is terug bij eerste selectie van FC Groningen. De 22-jarige aanvaller werd drie weken geleden uit de selectie gezet, maar sluit komende week weer aan.
'Wij hebben met elkaar een norm gesteld, waaraan iedereen moet voldoen. Dan hebben we het over discipline, omgangsvormen, houding en gedrag. Binnen en buiten het veld. Cyril past op dit moment niet binnen die gestelde norm', zei trainer Frank Wormuth toen hij Ngonge begin september uit de selectie zette.

Afgelopen weken verbeterd

Ngonge heeft zich de afgelopen weken dusdanig verbeterd dat Wormuth heeft besloten om hem weer toe te laten bij het eerste team. Ngonge trainde en speelde sinds de verbanning bij het -21 team van FC Groningen.
Wormuth gaf de laatste weken al aan druk bezig te zijn met Ngonge, met onder anderen een psycholoog. 'We laten hem niet vallen, want we willen hem helpen. We blijven met Cyril werken om hem weer bij het team te krijgen.'

Flitsend begin

Ngonge begon het seizoen flitsend voor FC Groningen met twee doelpunten en een assist. Het doelpunt dat hij vorig seizoen tegen AZ maakte, werd onlangs uitgeroepen tot doelpunt van het jaar.
Doordat Ngonge weer welkom is bij het eerste team van FC Groningen, kan hij zaterdag al zijn rentree maken als AZ op bezoek komt in de Euroborg. Ngonge miste door zijn verbanning de wedstrijden tegen Cambuur en Sparta.