112-nieuws maandag 26 september: Bestuurder overleden na botsing tegen boom bij Gasselternijveen • Gaslek in Delfzijl

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.25: Hulpdiensten ter plaatse vanwege auto tegen boom in Veendam

In recreatiepark Borgerswold, aan de Toene, is een auto tegen een boom gebotst. Vooral de motorkap en voorbumper van de auto liepen schade op. De oorzaak van het ongeval is niet bekend, ook is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen.
Hulpdiensten zijn ter plaatse
Hulpdiensten zijn ter plaatse © Dennie Gaasendam

18.50: Auto botst tegen boom bij Gasselternijveen; bestuurder overleden

Op de Hunzelaan tussen Gasselte en Gasselternijveen is een auto met twee inzittenden tegen een boom gebotst. Hierbij is de bestuurder om het leven gekomen. De bijrijder is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Naast brandweerwagens was er ook een traumahelikopter aanwezig.

18.35: Kachel vat vlam in Stad

In een woning aan de Reviusstraat in Groningen heeft een bio-ethanol haard vlam gevat. De brandweer kwam met tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen, de weg is afgesloten.
De brandweer is bezig met het blussen van de brand
De brandweer is bezig met het blussen van de brand © 112Groningen

14.50: Bellingwolder in eigen huis beroofd van telefoon


Een inwoner van Bellingwolde is afgelopen zaterdag in zijn eigen huis beroofd van een mobiele telefoon die hij via internet te koop had aangeboden. Ondanks de inzet van een politiehelikopter en een burgernetmelding is de dader tot nu toe niet gevonden.

12.10: Gaslek in centrum Delfzijl

In het centrum van Delfzijl is maandag aan het begin van de middag bij graafwerkzaamheden een gasleiding geraakt in de Willemsstraat. De brandweer kwam meteen na de melding van het gaslek ter plaatse en heeft metingen verricht om te achterhalen hoe groot de schade is. De politie heeft de omgeving afgezet in verband met het gevaar. Er hoefden geen panden ontruimd te worden.
De brandweer in het centrum van Delfzijl
De brandweer in het centrum van Delfzijl © 112 Groningen

11.00: Politie zoekt getuigen (en beelden) van verkeersruzie in Delfzijl

De politie is op zoek naar getuigen of beelden van een verkeersruzie die afgelopen vrijdagavond heeft plaatsvonden op de Rijksweg in Delfzijl, ter hoogte van de Valreep. Daar kregen twee fietsers en de bestuurder en inzittende van een zwarte Fiat Panda het rond 20.15 uur met elkaar aan de stok, waarbij er een fiets tegen de auto werd gegooid. Daarna ontstond er een vechtpartij, waarbij de bestuurder van de auto is mishandeld.
De Rijksweg in Delfzijl met links de afslag naar de Valreep
De Rijksweg in Delfzijl met links de afslag naar de Valreep © Google Street View