Aanvaller Luc Castaignos traint mee met FC Groningen: 'Het idee is win-win'

Luc Castaignos in actie voor OFI Kreta tijdens een oefenduel met Fortuna Sittard
Luc Castaignos in actie voor OFI Kreta tijdens een oefenduel met Fortuna Sittard © OrangePictures
Aanvaller Luc Castaignos traint voorlopig mee met FC Groningen. Niet bij de eerste selectie, maar bij het onder 21-team van de Groningers. Dat heeft Art Langeler, hoofd voetbalontwikkeling voor de bovenbouw van de jeugdopleiding van FC Groningen, laten weten in zijn wekelijkse blog op LinkedIn.
De 29-jarige Castaignos zit zonder club nadat hij afgelopen seizoen uitkwam voor het Griekse OFI Kreta, waar zijn contract afliep. Volgens Langeler was de aanvaller daarna op zoek naar een club waar hij zijn conditie op peil kon houden en draaide het onderlinge contact tussen de twee uit op een trainingsstage bij de Trots van het Noorden.

'Elkaar helpen'

'Het idee is win-win', schrijft Langeler. 'Luc kan honderd procent fit geraken door training met de groep en de jonge spelers kunnen van hem leren. Heel goed om daar mee in aanraking te komen voor de jeugdspelers.'
Hoe lang Castaignos zijn voetbalkunsten zal laten zien op Corpus den Hoorn is niet bekend. 'We kijken per week hoe het gaat en loopt. Ik hou altijd wel van dit soort trajecten, en elkaar helpen hoort natuurlijk ook bij de basiscompetenties van een goede opleidingsclub', aldus Langeler.

Van Feyenoord tot OFI Kreta

Castaignos, die eerder deze zomer nog liet doorschemeren graag terug te willen keren in de eredivisie, debuteerde twaalf jaar geleden in het betaalde voetbal voor Feyenoord, dat destijds met 3-2 wist te winnen op bezoek bij FC Groningen. Een jaar later maakte hij een droomtransfer naar Inter Milan, waar hij nooit echt doorbrak. Dat gebeurde wel bij FC Twente, dat hem in 2012 overnam van de Italianen en waar Castaignos 37 doelpunten in 94 competitieduels maakte. Die scoringsdrift wist hij nadien niet meer te herhalen bij Eintracht Frankfurt, Sporting Lissabon, Vitesse, Gyeongnam FC (Zuid-Korea) en OFI Kreta.