FC Groningen krijgt hele organisatie onder één dak in TopSportZorgCentrum

Publiek langs de lijn bij een training van FC Groningen bij het TopsportZorgCentrum
Publiek langs de lijn bij een training van FC Groningen bij het TopsportZorgCentrum © Jannes Veenstra/OrangePictures
De complete organisatie van FC Groningen komt onder één dak in het TopSportZorgCentrum aan de Laan Corpus den Hoorn in Stad. Dat gebeurt dankzij werkgevers- en ondernemersvereniging VNO-NCW MKB Noord. Die gaat volgend voorjaar uit het complex waardoor er ruimte is voor de FC om er alle afdelingen in onder te brengen.
VNO-NCW MKB Noord bezette de bovenste etage van het gebouw. FC Groningen benaderde de organisatie om ruimte te maken voor de club. Daar is deze week een akkoord over bereikt. Het is nog onduidelijk waar VNO-NCW naartoe gaat.

'Beter en efficiënter samenwerken'

Alle afdelingen van de profclub die nu nog operationeel zijn in het stadion, zoals commercie, ticketing en financiën, komen in juli volgend jaar samen met de voetbaltak van de club in één pand.
FC Groningen-directeur Wouter Gudde: 'Het zorgt voor nog meer binding, een nog betere samenwerking en nog meer efficiëntie. Allemaal pijlers en waarden, die zijn opgenomen in ons beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt.'

Faciliteiten voor supporters

Volgens Gudde komt er door de verhuizing ruimte in het stadion voor uitbreiding van faciliteiten voor de supporters, horeca en extra toiletten. Ook wordt bekeken of de ontstane ruimte benut kan worden voor zakelijke doeleinden. De FC gaat met de supportersvereniging in gesprek om te kijken of fans en club elkaar kunnen versterken. De supporters van de FC hebben al een eigen onderkomen in het stadion.
In het TopSportZorgCentrum is behalve FC Groningen ook het sportmedisch centrum Omnium gevestigd. Bij de opening in 2018 is afgesproken dat het een multifunctioneel complex zal zijn. FC Groningen steekt niet onder stoelen of banken dat de club het hele gebouw in eigen bezit wil. Maar een meerderheid in de Groninger gemeenteraad is daar op tegen.