Hardloopteam van asielzoekers zoekt nog sportschoenen om de 4 Mijl mee te lopen

De groep traint voor de 4 Mijl
De groep traint voor de 4 Mijl © RTV Noord
Een hardloopteam dat uit asielzoekers bestaat, is naarstig op zoek naar hardloopschoenen en warme sportkleren om de 4 Mijl mee te lopen.
Aan motivatie en sportiviteitgeen gebrek, wel aan sportschoenen, sportkleding, tassen en door het herfstige weer ook warme trainingsspullen. De 25 asielzoekers van de noodopvang in de stad Groningen hebben weliswaar gratis startnummers gekregen en trainen inmiddels drie keer in de week, maar in hun vluchtkoffer zaten geen sportkleren.

Oproep om spullen te doneren

Daarom roept Gijs Wouda, coördinator van de noodopvang, op om nog bruikbare sportkleding en schoenen langs te brengen bij de opvanglocatie aan het Damsterdiep in Stad. 'We hebben het al bij sportwinkels geprobeerd, maar tot op heden is dat nog niet gelukt', zegt Wouda.

'Ik ben fit'

Promise vluchtte uit zijn vaderland Nigeria en speelde er basketbal op hoog niveau. 'Sporten doe ik graag, je blijft fris in het hoofd en je lichaam blijft gezond.' Zijad vluchtte uit Jemen. Hij was in het dagelijks leven politieagent. 'Als agent doe je veel aan sport, elke dag wel', zegt hij. Hij ziet niet op tegen de 4 Mijl. 'Ik heb een goed lichaam, ik ben fit.'
Zo bereidt de groep zich voor:
'Na een training voel ik mij weer fris en gezond'

Verveling

Het gebaar van de organisatie van de 4 Mijl wordt gewaardeerd, zegt Wouda. 'Trainen en meedoen haalt hen wat uit hun verveling, ze hebben nu een leuk en sportief vooruitzicht. Daar worden ze blij van.'
Bekijk het gesprek met Gijs Wouda:
Bewoners noodopvang zoeken nog hardloopspullen voor de 4 Mijl