Akkoord bij Nedmag over eenjarige cao, acties van de baan

Nedmag in Veendam
Nedmag in Veendam © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord
De acties bij Nedmag zijn definitief van de baan. Dinsdag bereikten de vakbonden met het Veendammer zoutwinningsbedrijf een akkoord over een nieuwe eenjarige cao.
Nadat Nedmag vorige week woensdag aanvankelijk een door de vakbonden gesteld ultimatum had genegeerd, kwam het bedrijf vrijdag alsnog met een loonbod. Dat bod is nu een akkoord geworden.

Hoofdlijnen contract

Het akkoord behelst een cao van een jaar die met terugwerkende kracht op 1 april van dit jaar ingaat. Per die datum geldt een loonsverhoging van 3,25 procent.
Per 1 januari van het volgend jaar wordt bovendien het hele loongebouw aangepast aan het gemiddelde van de chemische industrie in Noord-Nederland. Voor de meeste Nedmag-medewerkers betekent dat een loonsverhoging van in totaal 6,25 procent. 'Bovendien is er voor mensen aan het einde van de schaal nog drie jaar perspectief met groei in de loonschalen', zegt Lex Makkinje van vakbond FNV.

Generatiepact

Er wordt daarnaast een begin gemaakt met het generatiepact voor mensen in de 5-ploegendienst. Het resultaat daarvan is 83 procent werken, 90 procent loon en 100 procent pensioenopbouw.

Bewust maar één jaar

Dat er nu een cao is gesloten voor de duur van slecht één jaar is bewust, zegt Makkinje. 'Dat is kort, maar dit zijn onzeker tijden. We weten niet waar het met de inflatie naartoe gaat. Wij reken daarom altijd achteraf af, dat heeft nu ook goed uitgepakt voor de mensen bij Nedmag.'