112-nieuws woensdag 28 september: Softdrugsvangst in stadswijk Paddepoel • Auto en bestelauto botsen op de A7

Hulpdiensten op de plek van de aanrijding op de A7
Hulpdiensten op de plek van de aanrijding op de A7 © Patrick Wind/112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.30: Softdrugsvangst in stadswijk Paddepoel

De politie heeft na een anonieme tip anderhalve kilo hennep en hasj gevonden in een woning in de Groninger wijk Paddepoel. Dat meldt de politie op Instagram. De softdrugs zijn in beslag genomen. De bewoonster van de woning wordt volgens de politie binnenkort gehoord over de drugsvondst.

17.25: Auto en bestelauto botsen op de A7

Op snelweg A7 tussen Groningen en Hoogezand zijn een auto en een bestelauto met elkaar in botsing gekomen. De auto is door een berger afgevoerd. Er kwam onder meer een ambulance ter plaatse, maar volgens een 112-fotograaf hoefde er niemand mee naar het ziekenhuis.

14.00: Mannen stelen goederen uit woning in Stad

De politie is op zoek naar twee mannen die woensdagmiddag goederen hebben gestolen uit een woning aan de Bernhardlaan in de stad Groningen.
De diefstal vond plaats rond twee uur. Er is niemand gewond geraakt.
Om de daders te vinden heeft de politie een Burgernetmelding verstuurd. Ze is op zoek naar twee blanke mannen. De eerste is ongeveer 20 jaar oud, heeft een gezet postuur en droeg een zwart shirt. De tweede is ongeveer 35 jaar oud en slank. Hij droeg een bril, een grijze broek en een trui.

9.40: Bestuurder scootmobiel raakt te water in Stadskanaal

Aan de Onstwedderweg in Stadskanaal is woensdagochtend een persoon op een scootmobiel het kanaal ingereden. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
De persoon is door de inzittenden van een achteropkomende auto uit het water gehaald. De drenkeling is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De gemeente heeft met behulp van een trekker de scootmobiel op het droge getakeld.
De scootmobiel wordt op het droge getakeld
De scootmobiel wordt op het droge getakeld © Persbureau Groningen