Alsnog 'happy end' voor Chinees restaurant

© Archief
WINSUM - Het Chinese restaurant 'Happy family' in Winsum, dat dinsdagavond te zien was in het tv-programma 'Herrie in de keuken', beleefde deze week een merkwaardige doorstart.
Tv-kok Herman den Blijker staat bekend als redder van restaurants, die op sterven na dood zijn. Wekelijks is dat te zien in zijn programma 'Herrie in de keuken'. Bijna iedere aflevering eindigt met een 'herhalingsbezoek' van Den Blijker, die tevreden constateert dat hij de zaak weer op de rails heeft gezet. De uitzending van dinsdagavond was gewijd aan chinees restaurant 'Happy family' in Winsum.
Ook deze aflevering kende een 'happy end': de eigenaar had er dankzij de inspiratie van Den Blijker weer zin in en voor het eerst sinds maanden zat de tent weer vol. Maar kennelijk was er toch wat meer aan de hand: woensdagochtend, uitgerekend een dag na de uitzending, blijkt de inventaris op een executieveiling verkocht te zijn. De Belastingdienst probeerde zo nog een deel van openstaande schulden te innen.
De nieuwe eigenaren zijn twee ondernemers uit Winsum. En, ter geruststelling van de trouwe klanten, het restaurant blijft gewoon open, met de vorige eigenaar als bedrijfsleider. Toch nog een 'happy end'...