Mark-Jan Fledderus op lijstje PSV: 'Kan en wil zelf niet reageren'

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur FC Groningen
Mark-Jan Fledderus, technisch directeur FC Groningen © Mark-Jan Fledderus
De naam van Mark-Jan Fledderus zingt rond bij PSV. De Telegraaf meldt dat de technisch directeur van FC Groningen in Eindhoven op een lijstje staat om John de Jong op te volgen. Die stapte deze maand op bij PSV, nadat de raad van commissarissen had aangegeven geen vertrouwen meer in hem te hebben.
Fledderus wil niks zeggen over de berichtgeving uit De Telegraaf. Die krant schrijft dat PSV overweegt met een duo te gaan werken, waarbij de nieuwe technisch directeur terzijde kan worden gestaan door een ervaren rechterhand. Daarbij worden voormalig FC Groningen-trainer Ernest Faber, Jan Vennegoor of Hesselink en Jordy Zuidam genoemd.

'Op dit moment geen issue'

De Telegraaf linkt ook Fledderus aan de vacature bij PSV. 'De naam van Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen, is gevallen in relatie tot een dergelijke constructie', weet de ochtendkrant. 'Fledderus, die eerder de technische baas was bij Heracles Almelo, heeft de afgelopen jaren goede financiële resultaten kunnen overleggen.'
'Op dit soort dingen kan en wil ik niet reageren', zegt Fledderus. 'Het enige dat ik kan zeggen is dat ik met FC Groningen bezig ben, want hier is momenteel genoeg te doen. Mocht de situatie veranderen, dan kom ik wel aan de lijn. Op dit moment is het geen issue in ieder geval.'

50 miljoen euro

Sinds het aantreden van Fledderus als technisch directeur, begin 2019, heeft FC Groningen bijna 50 miljoen euro binnengehaald op de transfermarkt, na de verkoop van onder anderen Ritsu Doan, Gabriel Gudmundsson, Azor Matusiwa, Bjorn Meijer en Jørgen Strand Larsen. Fledderus verlengde tussentijds zijn contract bij FC Groningen en ligt nog tot 2026 vast.