Nieuwe flitspaal aan de Lindensteinlaan in Leek gaat aan: 'Vaak te hard gereden en veel ongelukken'

De betreffende flitspaal
De betreffende flitspaal © Jordi Haverdings/RTV Noord
Wie vanaf maandag 3 oktober met de auto of motor te hard of door rood rijdt op de kruising van de Lindensteinlaan met de Oldenoert in Leek, krijgt een boete. Vanaf die dag gaat een flitspaal aan op het kruispunt.
De gemeente Westerkwartier, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) verwachten dat bestuurders hun rijgedrag gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid in Leek verbetert.

24 uur per dag

Op het kruispunt geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De politie handhaaft op beide rijrichtingen. Volgens het OM hebben gemeente en politie een aanvraag gedaan voor het plaatsen van de flitspaal. 'Zij geven aan dat op de Lindensteinlaan vaak te hard wordt gereden en veel ongevallen gebeuren.'
De flitspaal is de afgelopen periode getest zegt het OM. 'Het aantal overtredingen in die periode was hoog. Vanaf 3 oktober krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).'

Drukke straat

De Lindensteinlaan in Leek is een belangrijke doorgaande route door het dorp. Er zijn meerdere oversteken voor fietsers en voetgangers. Ook staan er twee scholen. Vorige maand werd de flitspaal op de Auwemalaan in Leek al in gebruik genomen.