UMCG en Martini Ziekenhuis gaan samenwerken op gebied van mammazorg

Martini Ziekenhuis Groningen
Martini Ziekenhuis Groningen © FPS/Jos Schuurman
Het Martini Ziekenhuis en het UMCG werken vanaf 1 oktober samen in het Academisch Borstcentrum Groningen (ABG), gevestigd in het Martini Ziekenhuis.
Vanuit dit centrum gaan professionals van beide ziekenhuizen mammazorg bieden voor alle patiënten in onze regio. Door kennis en expertise te bundelen kunnen de ziekenhuizen zich naast de zorg nog meer richten op wetenschappelijk onderzoek, innovatie en opleiding, zeggen beide ziekenhuizen.

Verdenking op borstkanker

Vanaf 1 oktober komen alle patiënten met verdenking op borstkanker voor onderzoek en behandeling naar het Academisch Borstcentrum Groningen, Zij worden behandeld door zorgprofessionals van het Martini Ziekenhuis en van het UMCG.
Alleen in specifieke gevallen gaat de patiënt voor onderzoek en/of behandeling naar het UMCG, bijvoorbeeld als het gaat om patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

Trots op intensieve samenwerking

‘Ik ben trots op de intensieve samenwerking die we aangaan met het UMCG. Door onze kennis en expertise te bundelen, kunnen we de kwaliteit van de zorg voor patiënten met borstkanker nog verder verbeteren', zegt André Postema, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis.
Ate van der Zee, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG: ‘Deze samenwerking biedt nog meer mogelijkheden om wetenschappelijk onderzoek te doen en de uitkomsten daarvan sneller voor alle patiënten beschikbaar te maken. Het is dus ook goed voor de patiënt van morgen.’