Wat is er mis bij Donar?

Matthew Otten denkt na over zijn ploeg
Matthew Otten denkt na over zijn ploeg © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Het gaat niet goed met Donar. De Groningse basketballers verloren woensdagavond in Den Bosch kansloos de strijd om de supercup tegen rivaal Heroes (76-59). Geen incident, want het loopt al langer niet lekker bij de ploeg van coach Matthew Otten.
Zo werden ook zeven van de acht oefenduels verloren in de voorbereiding. Woensdagavond kwam in de Maaspoort de bevestiging dat de Groningers ook niet klaar zijn voor het echte werk. Willem Brandwijk heeft na de wedstrijd dan ook weinig zin in een interview. 'Mijn hoofd staat hier helemaal niet naar, sorry. Het is gewoon echt een rotgevoel', zegt de 27-jarige forward balend.
Wat is er mis bij Donar?

'Harder in de verdediging'

Brandwijk kan niet zeggen wat er structureel niet goed zit in de ploeg. De coach heeft wel een verklaring. 'De jongens moeten zich ertoe zetten dat ze harder zijn in de verdediging. We kunnen niet altijd een goed schotpercentage hebben, maar we kunnen wel bepalen hoe goed we zijn in de verdediging. Dat is de volgende stap', aldus Otten.
Donar-coach Otten: 'Het is frustrerend'

'Dit team heeft alles gegeven'

Brandwijk vindt niet dat het betekent dat de spelers niet hard genoeg werken. 'Het team heeft alles gegeven voor mijn gevoel. Maar als Den Bosch sommige dingen controleert, en het komt er bij ons niet uit, dan is dat gewoon ontzettend frustrerend.'
Brandwijk: 'Nog een hoop werk aan de winkel voor Donar'

'We moeten door'

'Vorig jaar hadden we een heel goed voorseizoen en vervolgens hebben we het laten liggen aan het begin van het seizoen. Nu is de supercup helaas verloren, maar we moeten door naar de volgende', besluit Brandwijk.
Zaterdagavond 8 oktober begint de competitie voor de ploeg van Matthew Otten met een thuisduel tegen Aris Leeuwarden. Dat duel is live te zien via een stream van RTV Noord.