Monumentale brug in Kiel-Windeweer na opknapbeurt weer in gebruik

Wethouder Patricia Nieland-Kampen van de gemeente Midden-Groningen heropende de brug donderdag
Wethouder Patricia Nieland-Kampen van de gemeente Midden-Groningen heropende de brug donderdag © Gemeente Midden-Groningen
De Middelste Klap in Kiel-Windeweer is weer begaanbaar. De houten ophaalbrug aan de Klaplaan in het dorp was vijf weken buiten gebruik vanwege een onderhoudsbeurt.
Tijdens het onderhoud is de hele brug weggenomen, zodat boten door konden varen. De brug, die een monumentale status heeft, is belangrijk voor de bereikbaarheid van de omgeving en ligt in de vaarverbinding van het Kieldiep naar het Zuidlaardermeer.
De komende maanden worden meerdere bruggen in Midden-Groningen opgeknapt. Zo wordt de Eendrachtsbrug aan de Nieuwe Compagnie in Hoogezand vervangen en krijgen de Groenedijkbrug in Slochteren en de Groevebrug in Steendam een flinke onderhoudsbeurt.

'Te kunnen blijven genieten'

Volgens wethouder Patricia Nieland-Kampen is een kwaliteitsinjectie voor de bruggen niet alleen belangrijk voor de bereikbaarheid. 'Veel bruggen liggen ook langs of op toeristische routes en zijn belangrijk om van de schitterende omgeving te kunnen blijven genieten', motiveert ze.