112-nieuws vrijdag 30 september: Auto rolt steiger in Oosterhaven op • Marumse heeft vijf keer toegestane hoeveelheid alcohol op

Een berger bezig met de auto in de Oosterhaven in Stad
Een berger bezig met de auto in de Oosterhaven in Stad © Patrick Wind/112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.00: Bestelauto rolt steiger op in Oosterhaven

Een geluk bij een ongeluk voor de bestuurder van een bestelwagen in de Oosterhaven in Groningen. De chauffeur was - vermoedelijk - vergeten de wagen op de handrem te zetten, waardoor die richting het water rolde. Doordat de bestelauto op een steiger terechtkwam, bleef hij op het droge. Een berger heeft de wagen weer op de kant gezet.

16.05: Bestuurder vergeet handrem, auto rolt greppel in

Op een carpoolplaats naast de A7 bij Marum, is vrijdagmiddag een auto in een greppel terechtgekomen. De bestuurder had waarschijnlijk de handrem vergeten aan te trekken.
Er moest een berger aan te pas komen om de auto weer uit het slootje te krijgen.
Een berger haalt de auto weer uit de greppel
Een berger haalt de auto weer uit de greppel © 112Groningen

12.40: Twee zwanen overleden door schrikdraad

De dierenambulance is afgelopen week met spoed uitgerukt om twee zwanen te helpen, die aan de Friesestraatweg bij de stad Groningenverstrikt waren geraakt in schrikdraad. Dit schrikdraad stond onder stroom. Door de stroomstoten is één zwaan ter plaatse overleden, de tweede zwaan was dusdanig verwond dat hij later is ingeslapen. Het is niet bekend waar het ongeval plaatsvond of hoe de zwanen verstrikt raakten.

10.30: Marumse rijdt met vijf keer toegestane hoeveelheid alcohol op

De politie van Westerkwartier heeft woensdag een Marumse van de weg gehaald die vijf keer de toegestane (220 ugl) hoeveelheid alcohol ophad. Een andere bestuurder had de politie gebeld, omdat de vrouw slingerde en 'behoorlijk in snelheid varieerde'.
Bij Leens werd de vrouw met enige moeite aan de kant gezet. Na een blaastest werd ze meegenomen naar het bureau. Daar bleek ze 1005 ugl alcohol in haar bloed te hebben.
'We zijn de melder dankbaar voor zijn oplettendheid en het doorgeven van deze melding', laat de politie weten op social media. 'Met zoveel alcohol op achter het stuur, had het ook heel anders af kunnen lopen...'
De vrouw had 1005 ugl alcohol in haar bloed
De vrouw had 1005 ugl alcohol in haar bloed © Politie Westerkwartier/Instagram

7.10: Auto op de zijkant in sloot terechtgekomen

Tussen Mussel en de Kopstukken is een auto in een sloot langs het Mussel-Aa kanaal geraakt. Volgens de politie raakte de man door modder op de weg in de slip en kwam hierdoor in de sloot terecht. De bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten, aldus de politie. De auto heeft flinke schade opgelopen en is door een berger uit het water gehaald.
De auto wordt uit de sloot gehaald
De auto wordt uit de sloot gehaald © Van Oost Media