Verongelukte Ricardo en Elise door vrienden en familie met vuurwerk herdacht

Mensen komen samen op de plek van het ongeval bij Vledderveen
Mensen komen samen op de plek van het ongeval bij Vledderveen © Marijn Buijse/112Groningen
Precies een jaar geleden kwamen Ricardo (20) en zijn vriendin Elise (18) om het leven door een auto-ongeluk bij Veelerveen. Vrienden en familie kwamen vrijdagavond samen om de twee te herdenken.
'Het was leuk', zegt Martin Oortwijn over de herdenking op de plaats van het ongeval, aan de Dijkweg bij Veelerveen. Hij maakt onderdeel uit van de vriendengroep van Ricardo. Ondanks de verdrietige aanleiding, was het een mooi moment. 'Het was goed hier te zijn. Sommige mensen zie je na lange tijd weer terug.'
Bekijk de video:
Verongelukte Ricardo en Elise met vuurwerk herdacht

Samen met de familie

Ricardo en Elise verongelukten vorig jaar op een donderdagochtend, nadat ze met hun auto te water geraakt waren. Het idee voor de herdenking werd door de vrienden besproken met de familie, die het een goed idee vond.
'Het is een beetje groter uitgepakt dan we eerst dachten', zegt Oortwijn. Volgens hem kwamen er zo'n zestig, zeventig mensen op af. Vrienden, familie, maar ook mensen die een bericht op social media hadden gezien.
Bloemen en kaarsen ter nagedachtenis
Bloemen en kaarsen ter nagedachtenis © Marijn Buijse/112Groningen

Vuurwerk afgestoken

Tijdens de herdenking werd vuurwerk afgestoken. 'Daar hield Ricardo heel erg van.' Op 1 april, de dag waarop Ricardo jarig was, kwamen ze ook al samen op de plek waar hun kameraad stierf.
'Toen was er ook muziek bij en werd er een woordje gesproken. Een week later hebben we met elkaar bij zijn familie gebarbecued.'
De herdenking
De herdenking © Marijn Buijse/112Groningen

Volgend jaar weer

Als het aan de vrienden ligt, wordt de herdenking een jaarlijkse traditie. Ook willen ze elk jaar op de verjaardagen van Ricardo en Elise stilstaan bij de tragedie.