Leekster Eagles maakt het niet af tegen De Hommel

Leekster Eagles Bilal Boundati strandt op de keeper van De Hommel
Leekster Eagles Bilal Boundati strandt op de keeper van De Hommel © RTV Noord/Henk Elderman
Leekster Eagles/Amysoft is na vier wedstrijden in de Eredivisie nog steeds zonder zege. De thuiswedstrijd tegen De Hommel eindigde in een gelijkspel: 3-3. De Leeksters gaven drie keer een voorsprong uit handen.
Halverwege de eerste helft scoorde Bilal Boundati voor de thuisclub. De voorsprong was slechts een kleine afspiegeling van de verhoudingen binnen de lijnen. Het overwicht van Leekster Eagles was groot en dat leverde een aantal goede kansen op. Verdedigend stond het prima tot aan drie minuten voor rust. De Hommel kon van dichtbij intikken. Vlak voor de zoemer die de pauze inluidde, misten de bezoekers nog een grote kans.

Stroom voor scorebord uitgevallen

Het begin van de tweede helft kende enig oponthoud toen de stroom van het scorebord uitviel. Dat was binnen vijf minuten weer gerepareerd. Het was het sein voor Leekster Eagles om op jacht te gaan naar een doelpunt. Mehdi Charaf Eddine scoorde al vrij snel na de onderbreking. Een dikke minuut later was het alweer gelijk.

Wedstrijd kantelt

Daarna werd De Hommel sterker. De verdediging van Leekster Eagles wankelde. In die fase hield doelman Youri Tepper Leekster Eagles op de been. Bij een van de spaarzame uitbraken was het opnieuw Charaf Eddine die scoorde. De buit leek binnen, maar niets was minder waar.
Nadat Tepper opnieuw liet zien een goede vervanger te zijn van de gestopte Erwin Mensink, moest hij toch nog een doelpunt toestaan. Een diagonaal schot was hem te machtig al zat hij nog met een hand aan de bal.
Met twee punten uit vier wedstrijden staat Leekster Eagles in de staart van de Eredivisie.