112-nieuws zaterdag 1 oktober: Gewonden bij ongeluk in Gieterveen • Drie straatroven in Tolbert

Hulpdiensten ter plaatse in Gieterveen
Hulpdiensten ter plaatse in Gieterveen © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.45: Schuurtje brandt uit in Roden

Achter een rijtjeswoning aan de Zijpendaal in Roden brak zaterdagavond brand uit in een schuurtje. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer was ter plaatse om verspreiding van de brand te voorkomen.
Schuurtje brand uit in Roden
Schuurtje brand uit in Roden © Persbureau Meter

17.20: Politie Westerkwartier zoekt staatrovers

In korte tijd zijn er drie straatroven geweest in Tolbert. Het gaat om twee daders met getinte huidskleur en grijs/zwarte kleding, meldt de politie. Ook werd er in alle gevallen met een mes gedreigd. Een van de daders heeft een blokjesbeugel.
De eerste straatroof vond plaats op 30 september, rond 22.30 op de Sunckemalaan. Hier werd een jongen van een elektrische step beroofd. Iets na middernacht werd een vrouw beroofd van haar elektrische fiets, in de omgeving van Het Gebient. Zaterdagmiddag rond 13.30 werd in de buurt van de Leuringslaan de telefoon van een meisje gestolen.
'Vermoedelijk gaat het in deze drie gevallen om de zelfde daders, gezien de signalementen die zijn genoemd', schrijft de politie. Ze roept getuigen op om zich te melden.

14.10: Brandweer verwijdert losgewaaid raam in Stad

Aan de Westerhavenstraat in de stad Groningen is door de wind een raamkozijn los gekomen. Omdat dat een gevaarlijke situatie opleverde, moest de brandweer er met een hoogwerker aan te pas komen om het raam te verwijderen.
De brandweer verwijdert het raam
De brandweer verwijdert het raam © Patrick Wind/112Groningen

11.20: Gewonden bij ongeluk in Gieterveen

Op de Bonnerveen in Gieterveen, net over de grens met Drenthe, is zaterdagochtend een auto op z'n zijkant tegen een boom beland. RTV Drenthe meldt dat de auto in een slip is geraakt.
Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, zijn massaal uitgerukt. Ook heeft de brandweer zichtschermen geplaatst. Twee inzittenden zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

6.30 uur Dagwinkel Midwolda decor oefening jeugdbrandweer

De Dagwinkel in Midwolda, waar zogenaamd brand was uitgebroken, was zaterdagochtend het toneel van een oefening door de jeugdbrandweer. De eigenaar had z'n winkel ter beschikking gesteld.
De jeugdbrandweer oefent in Midwolda
De jeugdbrandweer oefent in Midwolda © 112Groningen

0.20: Vrouw in Tolbert moet fiets afstaan onder bedreiging van kapmes

Aan Het Gebient in Tolbert heeft afgelopen nacht een vrouw haar fiets moeten afstaan onder bedreiging van een kapmes. De dader ging er vervolgens vandoor in de richting van De Baander.
De politie is op zoek naar getuigen die één of mogelijk twee mannen in die omgeving hebben gezien, en die in het bezit waren van een lichtgrijze elektrische damesfiets van het merk Gazelle.
Onder de snelbinders zat een fotolijst, laat de politie weten. 'De man die de beroving pleegde, zou gebrekkig Nederlands spreken.'
Het blijkt om een serie straatroven te gaan, zoals in het bericht van 17.20 staat.