Politie deelt 29 bekeuringen uit bij verkeerscontrole Euvelgunne

© Sammie Lobo / 112 Groningen
GRONINGEN - Bij een verkeerscontrole in de omgeving van de bedrijventerreinen Euvelgunne en Driebond zijn zaterdagavond 29 bekeuringen uitgedeeld.
Bijna wekelijks verzamelen zich op zaterdagavond liefhebbers van sportieve en/of gepimpte auto’s in de omgeving van de Beneluxweg. Deze meetings gaan vaak gepaard met overlast, buurtbewoners klagen over geluisdsoverlast die onder meer veroorzaakt wordt door het slippen met de auto's en harde muziek uit autoradio's.
Ook worden er in het gebied straatraces gehouden. Op 6 november boorde een bestuurder zich met hoge snelheid in een geparkeerde vrachtauto. Hij kwam er met lichte verwondingen vanaf. Op de Bergenweg en de Jeverweg werden zaterdagavond in totaal 24 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. Acht bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren; zij reden meer dan 50 km/per uur te hard.
Bij alle aangehouden bestuurders is een blaastest afgenomen. Een 20-jarige automobilist uit Groningen verkeerde onder invloed van alcohol, hij had 0,7 promille alcohol in zijn bloed.