112-nieuws zondag 2 oktober: Winschoter loods vol rook • Botsingen in Onstwedde, Den Ham en Musselkanaal

De brandweer bij het transportbedrijf in Winschoten
De brandweer bij het transportbedrijf in Winschoten © 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.15: Loods in Winschoten vol rook

Brand bij een meterkast heeft ervoor gezorgd dat een bedrijfspand van transportbedrijf Euro Logistic Groningen aan de Zeefbaan in Winschoten vol is komen te staan met rook. De brandweer kwam met meerdere tankautospuiten en een hoogwerker naar Winschoten en schaalde uit voorzorg op naar 'middelbrand', maar de oorzaak van de brand kon al snel worden verholpen. Daarna kon worden gestart met de ventilatie van het pand.

17.25: Busje belandt in greppel na botsing met boom

In Onstwedde is een bestuurder van een bestelbusje zondag aan het eind van de middag door een nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst, waarna hij met het busje in een greppel aan de andere kant van de weg terechtkwam. Het voorval, waar geen andere weggebruikers bij waren betrokken, gebeurde op de Holte in het dorp. De chauffeur kon zelf uit het busje komen en is uiteindelijk ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.
Politieagenten bij de plek van het ongeluk
Politieagenten bij de plek van het ongeluk © 112 Groningen

14.25: Motorrijder en automobilist botsen in Musselkanaal

Op de kruising van de Schoolstraat met de Exloërweg in Musselkanaal zijn zondagmiddag een motorrijder en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. Daarbij is de motorrijder gewond geraakt. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend.

01.25: Auto botst op bomen in Den Ham

Op de Sietse Veldstraweg in Den Ham zijn afgelopen nacht twee personen lichtgewond geraakt bij een ongeval. De auto waarin ze zaten raakte in een bocht van de weg, botste op twee bomen en kwam vervolgens tot stilstand.
De brandweer van Oldehove moest de twee bevrijden uit hun voertuig. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend.
Hulpdiensten in Den Ham
Hulpdiensten in Den Ham © 112Groningen

0.05: Auto aan Vondellaan in Stad gaat in vlammen op

Aan de Vondellaan in de stad Groningen is rond middernacht een geparkeerde auto in vlammen opgegaan. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig verloren ging.
De oorzaak van de brand wordt onderzocht.
De brandweer blust de autobrand in Stad
De brandweer blust de autobrand in Stad © ProNews