Internet-radiopiraten Lady & De Eekhoorn bouwen een feestje in Zevenhuizen

Willem 'De Eekhoorn' Pijpker achter het mengpaneel
Willem 'De Eekhoorn' Pijpker achter het mengpaneel © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Els en Willem Pijpker, die ook luisteren naar hun artiestenamen Lady & Eekhoorn, zijn internet-radiopiraten uit Zevenhuizen. Tijdens hun toer door de provincie komt het team van Expeditie Grunnen het duo tegen.
Aan het hek van de familie Pijpker hangt een bord: ‘Pas op! Loslopende zendamateur.’ Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer is gelijk nieuwsgierig naar de hobby van Els en Willem. ‘Wil je anders de studio even zien?’, oppert Willem. Dat laat het team van Expeditie zich geen twee keer zeggen.

'Opeens een verzameling'

Onderweg naar de studio van Willem en Els wordt al snel duidelijk dat plaatjes draaien op de radio, niet de enige hobby’s van het stel zijn. Het huis van de twee staat vol met de poppen van ‘Lady’ en miniatuurvrachtwagens van ‘De Eekhoorn.’ ‘Je krijgt één keer zo’n vrachtwagen en dan krijg je er nog één en dan heb je opeens een verzameling', vertelt Willem.
Uiteindelijk belandt het Expeditie-team in studio Eekhoorn. Willem laat zien hoe hij er op de zender een feestje van bouwt. Hij draait ‘Tijd komt en gaat voorbij’ van Arie Bergsma en Els zingt gezellig mee.
Dit en meer is te zien in de zondaguitzending van Expeditie Grunnen. Vanaf 18.00 ieder half uur op RTV Noord.