Verdachte van moord op thuiskapster Nathalie uit Muntendam voor de rechter

De woning van het slachtoffer in Muntendam
De woning van het slachtoffer in Muntendam © Martin Drent/RTV Noord
De 56-jarige Sander P. uit Muntendam, die in november zijn 50-jarige vrouw Nathalie om het leven bracht, staat vandaag voor de rechtbank in Groningen. De man moet verschijnen, dat heeft de rechter tijdens de laatste inleidende zitting beslist.
De man verscheen niet op eerdere zittingen, maar de rechter wil een goed beeld van hem vormen en hem zien en horen.

Bekentenis

P. heeft de daad inmiddels bekend. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kwam de vrouw door verstikking om het leven. P. zou na een ruzie haar keel hebben dichtgeknepen en wikkelde tape om haar neus en mond, waardoor ze geen adem meer kreeg. Hij stompte ook meermalen op haar hoofd.
Tijdens al deze handelingen riep hij zichzelf geen halt toe. Het OM gaat vooralsnog uit van moord, omdat de daad waarschijnlijk niet in een opwelling is gepleegd.

De laatste minuten van het leven

Nathalie belde kort voor haar dood zelf met de politie. De laatste minuten van haar leven zijn door de meldkamer opgenomen. Een psychiater en een psycholoog onderzochten de geestelijke gesteldheid van P.
De rechter wil weten of een eventuele psychische stoornis invloed heeft gehad op de gedragingen van P. ten tijde van het delict. Dit is van invloed op de straf die wel of juist niet moet worden opgelegd. P. vluchtte na zijn daad naar zijn zus in Zuidbroek. Daar werd hij aangehouden.

Relatieproblemen

Buurtbewoners vertelden kort na het gebeuren aan RTV Noord dat het al langer niet goed ging tussen Nathalie en haar man. Er was sprake van relatieproblemen. ‘Toen we vanmorgen de ambulance zagen, wisten we gelijk dat het voor Nathalie was’, zei een buurman destijds tegen de verslaggever.
De moord op Nathalie was een schok voor de buurt. De vrouw woonde daar sinds drie jaar met haar man en dochters, uit een eerder huwelijk. Nathalie had een kapsalon aan huis. ‘Het was zo’n vrolijke vrouw, heel aanwezig. Ze vroeg altijd hoe het met je gaat’, zei één van haar klanten.
De rechtbank neemt de hele dag de tijd voor de behandeling van de zaak.