Postbodes van TNT Post in staking

GRONINGEN - Honderden Groningse medewerkers van TNT Post waren vandaag in Den Haag om te protesteren tegen de ontslaggolf binnen het concern.
Vanuit Noord-Nederland gingen dinsdag veertig bussen met personeel van TNT Post naar Den Haag gegaan om actie te voeren. Vanuit heel Nederland kwamen duizenden postbodes naar het hoofdkantoor van TNT. Met fluitjes, vuvuzuelas, muziek en protestliederen probeerden ze de directie op andere gedachten te brengen.
De vakbonden hebben dinsdag uitgeroepen tot landelijke actiedag uit protest tegen de duizenden gedwongen ontslagen, die in het verschiet liggen. Door een reorganisatie bij TNT Post gaan elfduizend banen verloren en daarbij vallen 3100 gedwongen ontslagen. De bonden willen dat TNT Post dat aantal terugdringt en het tempo van de reorganisatie terugschroeft.
De reorganisatie is volgens TNT Post nodig, omdat er minder post is. Bovendien heeft het bedrijf door de liberalisering van de postmarkt te maken met concurrentie van nieuwkomers als Sandd en Selekt Mail.